Ukrayna Biden görevi bırakmadan önce NATO'dan davet almak istiyor

Ukrayna Biden görevi bırakmadan önce NATO'dan davet almak istiyor

Rusya'nın işgali altındaki Ukrayna'nın NATO'ya katılmaya yönelik girişimleri sürüyor.

Üst düzey bir Ukraynalı diplomat, Ukrayna'nın Joe Biden Beyaz Saray'dan ayrılmadan önce NATO üyeliği daveti istediğini ve bunun ABD Başkanı için uygun bir miras olacağını savunduğunu söyledi.

Reuters'a konuşan Kiev'in NATO Büyükelçisi Nataliia Galibarenko, "Bizim düşüncemiz Ukrayna'ya şu anda bir davetiye verilmesinin siyasi bir sinyal olduğu yönünde" dedi.

Ukrayna'nın NATO misyonunda verdiği bir röportajda Galibarenko, "Bunun mevcut Amerikan yönetiminin mirasının bir parçası olabileceğine içtenlikle inanıyoruz" dedi.

Gelecek ay yapılacak ABD başkanlık seçimleri Ukrayna için büyük bir belirsizliğe yol açıyor. Demokrat aday Kamala Harris Ukrayna'ya desteğin devam edeceğinin sinyalini verse de Cumhuriyetçi aday Donald Trump savaşı nasıl ele alacağı konusunda net değil.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy geçtiğimiz haftalarda NATO'ya daveti "zafer planının bir parçası olarak gördüğünü" ifade etmişti.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.