Ukrayna Rusya'nın Belgorod kentinde bir binayı bombaladı: Çok sayıda ölü var

Ukrayna Rusya'nın Belgorod kentinde bir binayı bombaladı: Çok sayıda ölü var

Bölge valisi Vyacheslav Gladkov tarafından yayınlanan olay yeri görüntülerinde binanın en az 10 katının çöktüğü görülüyor.

Rus yetkililer, Rusya'nın Ukrayna sınırına yakın Belgorod kentinde Ukrayna'nın füze saldırısının ardından çok katlı bir apartman bloğunun bir bölümünün çökmesi sonucu en az yedi kişinin öldüğünü ve 15 kişinin yaralandığını söyledi.

Bölge valisi Vyacheslav Gladkov tarafından yayınlanan olay yeri görüntülerinde binanın en az 10 katının çöktüğü görülüyor.

Gladkov, "Belgorod şehri ve Belgorod bölgesi Ukrayna silahlı kuvvetleri tarafından yoğun bombardımana maruz kaldı" dedi.

"Bir top mermisinin bir apartmana doğrudan isabet etmesi sonucu, onuncu kattan birinci kata kadar tüm giriş çöktü."

belgo.jpg
Ukrayna tarafından hedef alınan bina

Rusya'nın Mash Telegram haber kanalı en az yedi kişinin öldüğünü ve 15 kişinin yaralandığını söyledi. Saldırıda hangi silahların kullanıldığı ya da bu silahların Batı tarafından tedarik edilip edilmediği henüz netlik kazanmadı.

Olay yerindeki bir tanık, bölgede çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı olduğunu söyledi.

Reuters'a isminin açıklanmaması koşuluyla konuşan görgü tanığı, "10 katlı bir binanın tamamı çöktü" dedi ve ekledi: "Birkaç ölü gördüm. İtfaiyeciler enkazı ayıklıyorlar."

Rusya Savunma Bakanlığı Pazar günü yaptığı açıklamada, hava savunma güçlerinin Belgorod bölgesi üzerinde gece boyunca Ukrayna güçleri tarafından fırlatılan iki Sovyet dönemi balistik füzeyi imha ettiğini söyledi.

Hem Ukrayna hem de Rusya sivilleri hedef almadıklarını söylese de savaşta her iki taraf da çok sayıda sivili öldürdü.

Rusya Şubat 2022'de Ukrayna'yı işgal etmişti.

Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalar 2014 yılında Ukrayna'daki Maidan Devrimi'nde Rusya yanlısı bir cumhurbaşkanının devrilmesi ve Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinin ardından Rusya destekli ayrılıkçı güçlerin Ukrayna silahlı kuvvetleriyle savaşmasıyla başladı.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'ne (OHCHR) göre 2014 ile 2021 yılı sonu arasında 3.106'sı sivil olmak üzere yaklaşık 14.000 kişi hayatını kaybetti.

Rus güçleri bu ayın başlarında Ukrayna'nın kuzeydoğusunda, Rusya'nın Belgorod bölgesine komşu olan Harkiv bölgesinde yeni bir cephe açtı.

Devlet Başkanı Vladimir Putin Mart ayında Belgorod'a yönelik saldırılar nedeniyle Moskova'nın Ukrayna toprakları içinde bir tampon bölge kurmayı deneyebileceğini söylemişti.

Ukrayna'dan Belgorod'da sivillerin öldüğü saldırıyla ilgili olarak bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum