Ukrayna: Rusya'ya ait 5 füze ve 48 drone düşürdük

Ukrayna: Rusya'ya ait 5 füze ve 48 drone düşürdük

Rusya ile Ukrayna arasında çatışmalar halen tüm şiddetiyle devam ediyor.

Ukrayna ordusu Cuma günü yaptığı açıklamada, Ukrayna hava kuvvetlerinin Rusya'nın gece boyunca dokuz bölgeye yaptığı saldırıda 5 füzenin tamamını ve 53 insansız hava aracından 48'ini düşürdüğünü açıkladı.

Rus güçleri Kiev bölgesine insansız hava araçları ve Kh-101/Kh-555 füzeleriyle saldırarak sanayi tesislerinden birinde yangına neden oldu. Bölgede herhangi bir can kaybı rapor edilmedi.

Harkiv bölge valisi Oleh Syniehubov, drone saldırısının en az üç konutun camlarını kırdığını, ayrıca altyapının yanı sıra bir mağazaya ve bir postaneye zarar verdiğini söyledi.

Dnipropetrovsk bölgesi üzerinde de üç drone'un imha edildiği kaydedildi. Kirovohrad, Khmelnytskyi, Odesa, Herson ve Mykolaiv bölgeleri de saldırılara hedef oldu.

Ukrayna Enerji Bakan Yardımcısı Mykola Kolisnyk ulusal televizyonda yaptığı açıklamada saldırının herhangi bir enerji altyapısına zarar vermediğini ifade etti.

Rusya'nın son haftalarda Ukrayna'nın enerji altyapısını hedef alan saldırılarını artırdığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum