Ukrayna Rusya'ya karşı 'robotları' cepheye sürecek

Ukrayna Rusya'ya karşı 'robotları' cepheye sürecek

Ukrayna'nın Rus işgaline karşı robot askeri güçleri kullanmaya başlayacağı belirtiliyor.

Ukrayna'nın savunma sanayi bakanı, Ukrayna ordusunun önümüzdeki yıl içinde Rusya'ya karşı savaşmak için robotlar kullanacağını belirtti.

Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Oleksandr Kamyshin çeşitli temaslarda bulunmak üzere üzere geçen hafta Washington'daydı.

"Bu yıl insansız kara sistemlerinin de yılı olacak." diyen Kamyshin asıl amacın daha fazla askeri cepheden uzaklaştırmak olduğunu dile getirdi. Kamyshin bunun insanlardan oluşan savaş birliklerinin eksikliğiyle başa çıkma stratejisinin bir parçası olduğunu vurguladı.

Kamyshin robotların çoğunun Batılı ortaklarla değil Ukrayna'da üretileceğini ve Ukrayna birliklerinin makineleri kara muharebesi ve tıbbi tahliye dahil her türlü görev için kullanmasını beklediğini kaydetti.

İnsan gücü eksikliğini gidermek için savaşta makine kullanmayı düşünen tek ülke Ukrayna değil. ABD'nin eski genelkurmay başkanlarından emekli Orgeneral Mark Milley geçen hafta yaptığı açıklamada önümüzdeki 10 ila 15 yıl içinde ABD ordusunun üçte birinin robotlardan oluşabileceğini belirtmişti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum