Ukrayna ve Europol arasında stratejik işbirliği anlaşması

Ukrayna ve Europol arasında stratejik işbirliği anlaşması

Ukrayna İçişleri Bakanı ve Avrupa Polis Ofisi Başkanı Aralık 2016’da operasyonel ve stratejik işbiliği anlaşmasını imzalamışlardı.

Ukrayna Parlamentosu, Ukrayna İçişleri Bakanlığı ile Avrupa Polis Ofisi (Europol) arasında imzalanan oparesyonel ve stratejik işbirliği anlaşmasını onayladı.

QHA muhabirinin aktardığına göre, bugün, 12 Temmuz’da yapılan oylama sırasında 234 milletvekili “”evet” oyu kullandı.

Parlamento’da konuşma yapan Ukrayna İçişleri Bakanı Yardımcısı Vadim Troyan, Ukrayna adaletinden kaçan uluslararası kriminal otoriteler ve suçluların yakalanmasında Europol’le yapılacak işbirliğin önemini vurgulayarak, “Bu anlaşma sayesinde ilgili davaların soruşturması için uluslararası ortak gruplar oluşturulabilecek. Bu proje Ukrayna için tarihi önem taşıyor” dedi.

Bilindiği gibi, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de 12-13 Temmuz tarihlerinde 19. Ukrayna-Avrupa Birliği Zirvesi düzenlenecek.  Zirveye Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini katılacak. Zirvenin çalışma kısmında ise Donbas’taki savaş ve reformlar ile ilgili sorunlar ele alınacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.