Ukrayna'nın Rusya'ya girmesi Belarus'u endişelendirdi

Ukrayna'nın Rusya'ya girmesi Belarus'u endişelendirdi

Belarus bölgede Rusya'nın çok yakın bir müttefiki konumunda.

Rusya devlet haber ajansı RIA'nın haberine göre Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko Pazar günü yaptığı açıklamada Ukrayna'nın Belarus sınırına 120,000'den fazla asker konuşlandırdığını ve Minsk'in de buna karşılık olarak tüm sınır boyunca askeri birlikler gönderdiğini söyledi.

Vladimir Putin'in müttefiki olan Lukaşenko, Belarus-Ukrayna sınırının “daha önce hiç olmadığı kadar” mayınlı olduğunu ve Ukrayna birliklerinin sınırı geçmeye çalışması halinde büyük kayıplara uğrayacağını söyledi.

Ukrayna birlikleri 6 Ağustos'ta sınırı geçerek Rusya'nın Kursk bölgesine girmiş ve o tarihten bu yana önemli ölçüde ilerleyerek Moskova'yı 200.000'den fazla kişiyi evlerinden tahliye etmeye zorlamıştı.

Öte yandan Ukrayna Hava Kuvvetleri Kursk bölgesinde başlattığı saldırıda iki köprüyü de Rusya'nın lojistik hattını kesmek için havaya uçurmuştu.

Ukrayna'nın Kursk saldırısını ateşkes ve Rusya'nın topraklarından çekilmesi için pazarlık amacıyla kullanabileceği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.