Umman'daki Afganistan Büyükelçiliği açıldı

Umman'daki Afganistan Büyükelçiliği açıldı

Umman'da bulunan Afganistan Büyükelçiliğinin İslam Emirliği yönetimi yetkililerince yeniden açıldığı bildirildi.

Afganistan İslam Emirliği yetkilileri tarafından 17 Eylül Salı günü yapılan açıklamaya göre Umman'daki Afganistan Büyükelçiliği yeniden açıldı.

Büyükelçiliğin başına İslam Emirliği yönetimi tarafından atanan bir diplomat getirildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Ziya Ahmad Takal, Umman'ın başkenti Maskat'taki büyükelçiliğin Pazar günü faaliyetlerine yeniden başladığını ifade etti. Takal, "Büyükelçiliğin çalışmaları Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı diplomatları tarafından düzenli olarak yürütülmektedir. Büyükelçilik faaliyetlerinin ev sahibi ülke ile i şbirliği içinde yeniden başlaması, Kabil ile Muskat arasındaki siyasi, ekonomik, sosyal ve dini ilişkilerin güçlendirilmesinde yapıcı bir rol oynayacaktır." ifadelerini kullandı.

Yurt dışındaki toplam 39 diplomatik misyon şu anda İslam Emirliği yönetiminin atadığı isimlerce yönetiliyor.

Ağustos 2021 sonrasında Afganistan'da İslam Emirliği iktidarı yeniden teşkil edilmiş, bu durum yurt dışındaki diplomatik misyonları ikiye bölmüştü. Bazı ülkelerdeki diplomatik misyonlar tamamen veya kısmen İslam Emirliği yönetimi tarafından devralındı. Başta Avrupa ve ABD olmak üzere birçok ülkedeki diplomatik misyonlar ise eski Kabil yönetimine bağlı diplomatların elinde kalmıştı.

Söz konusu diplomatlar yurt dışında İslam Emirliği yönetimine karşı faaliyetlerini sürdürüyordu.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.