UNICEF: Ebola'ya yakalananların üçte biri çocuk

UNICEF: Ebola'ya yakalananların üçte biri çocuk

UNICEF, Kongo'da Ebola salgınından etkilenenlerin üçte birinin çocuklar olduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Afrika ülkesi Kongo'da Ebola salgınından etkilenen kişilerin üçte birini çocukların oluşturduğunu duyurdu. UNICEF Orta ve Batı Afrika Bölge Direktörü Marie-Pierre Poirier, "Ebola virüsü bulaşan çocukların sayısının artmasından derin endişe duyuyoruz" açıklamasında bulundu.

Ebola virüsü taşıyan her 10 kişiden birinin 5 yaş altı çocuklardan oluştuğu, virüsü taşıyan çocuklar arasındaki ölüm oranının da erişkinlere göre daha yüksek olduğu belirtiliyor.

BM kuruluşuna göre, salgından kurtulma oranlarını arttırmak için hastalığı önleme yöntemleri konusunda farkındalık yaratılmalı ve sürekli çaba gösterilmesi gerekiyor.

Kongo'da şu ana kadar en az 400 çocuk, Ebola nedeniyle ya yetim kaldı ya da kendisine bakacak kimse bulunamıyor.

"Ebolaya yakalanan ebeveynlerin çocukları yalnız kalıyor"

UNICEF'e göre, "Hastalığa yakalanan ebeveynler tedavi merkezlerine nakledildiklerinde ya da öldüğünde, çocuklar genellikle kendi başlarına kalıyor.

Kongo Sağlık Bakanlığının Beni eyaletinde başlayıp Ituri eyaletine yayılan salgınla ilgili son verilerine göre, salgının başlangıcından bu yana 494 kanamalı ateş vakası görüldü. Salgının baş gösterdiği 1 Ağustos'tan bu yana Kongo'da 285 kişi Ebola'dan dolayı yaşamını yitirdi. Salgında, virüsü kapan 165 kişi iyileşti.

Ayrıca kanamalı ateş vakası arasında sayılan ancak Ebola virüsünden kaynaklandığı kesinleşmeyen 48 ölüm vakası daha bulunuyor.

Kongo'da ilk kez 1976'da ortaya çıkan Ebola, Aralık 2013'te Batı Afrika'da yayılmıştı. Gine, Liberya ve Sierra Leone'de 2014-2017 yıllarında görülen salgında yaklaşık 30 bin kişiye Ebola virüsü bulaşmış ve 11 binden fazla kişi ölmüştü.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.