Ürdün: Bir Filistin devleti kurulursa İsrail ile barış içerisinde yaşarız

Ürdün: Bir Filistin devleti kurulursa İsrail ile barış içerisinde yaşarız

Ürdün Dışişleri Bakanı, bir Filistin devletinin kurulması halinde İsrail'in bölgedeki Arap devletleriyle birlikte varlığını sürdürebileceğini ifade etti.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safadi BM Genel Kurulu kapsamında düzenlediği basın toplantısında, "İsrail'in işgali sona erdirmesi ve bir Filistin devletinin kurulması halinde Arap ülkelerinin İsrail'in güvenliğini garanti etmeye hazır olduklarını" söyledi.

Safadi, Cuma günü yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Arap dünyasında hepimiz, İsrail'in barış ve güvenlik içinde yaşadığı, kabul gördüğü, işgalin sona erdirilmesi bağlamında tüm Arap ülkeleriyle normalleştiği, Arap topraklarından çekildiği, 4 Haziran 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen bir Filistin devletinin ortaya çıkmasına izin veren bir barış istiyoruz.

İsrail Başbakanı bugün buraya geldi ve İsrail'in kendisini yok etmek isteyenler tarafından kuşatıldığını söyledi. 57 Arap ve Müslüman ülke tarafından görevlendirilen Müslüman-Arap komitesinin üyeleri olarak buradayız ve size çok açık bir şekilde söyleyebilirim ki hepimiz İsrail'in işgali sona erdirmesi ve bir Filistin devletinin kurulmasına izin vermesi bağlamında İsrail'in güvenliğini garanti altına almaya hazırız."

Ürdünlü Bakan Safadi açıklamasında "iki devletli çözüm" vurgusu yaptı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam ettiği saldırılarda resmi rakamlara göre Gazze'de yaklaşık 42 bin, Batı Şeria'da en az 700 ve Lübnan'da da 1600'den fazla kişi hayatını kaybetmiş durumda.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.