Yahudi yerleşimciler Kudüs'teki BM binasına saldırdı

Yahudi yerleşimciler Kudüs'teki BM binasına saldırdı

Yahudi yerleşimcilerin Doğu Kudüs'te bulunan Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) genel merkezine saldırılar düzenlediği bildirildi.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Perşembe günü yaptığı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin haftalardır tekrarlanan saldırıların ardından UNRWA genel merkezinin çevresini ateşe verdiğini belirtti. Açıklamada, saldırının ardından işgal altındaki Doğu Kudüs'teki merkezin geçici olarak kapatıldığı duyuruldu.

Ajans Başkanı Philippe Lazzarini, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "Bu akşam, İsrailliler işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan UNRWA merkezinin çevresini iki kez ateşe verdi" dedi ve bunun birkaç gün içinde merkeze yapılan ikinci saldırı olduğunu ifade etti.

Lazzarini "yerleşkenin dışında silahlı adamların eşlik ettiği bir kalabalığın 'Birleşmiş Milletler'i yakın' sloganları attığına tanık olunduğunu" aktardı.

Lazzarini "Personelimiz arasında can kaybı yaşanmazken, yangın açık alanlarda büyük hasara yol açtı" dedi ve UNRWA personelinin yangını kendilerinin söndürdüğünü sözlerine ekledi.

Saldırının iki aydır "İsrailli aşırılık yanlılarının UNRWA yerleşkesi dışında protesto gösterileri düzenlemesinin" ardından geldiğini belirten Lazzarini, bu hafta başındaki bir protestoda "göstericilerin BM personeline ve yerleşkedeki binalara taş atmasıyla şiddete dönüştüğünü" vurguladı.

Lazzarini sözlerine şöyle devam etti:

"Bir haftadan kısa bir süre içinde meydana gelen bu ikinci dehşet verici olay ışığında, uygun güvenlik sağlanana kadar yerleşkemizi kapatma kararı aldım. Yerleşkemiz ciddi şekilde tahrip edildi ve zarar gördü. İsrailli aşırılık yanlıları birkaç kez personelimizi silahla tehdit etti."

UNRWA uzun süredir İsrail yönetiminin ve Yahudi yerleşimcilerin hedefinde yer alıyordu.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.