Yahudiler Kudüs'te provokatif yürüyüşe hazırlanıyor

Yahudiler Kudüs'te provokatif yürüyüşe hazırlanıyor

Çok sayıda Yahudi yerleşimci bugün Kudüs'te ve Mescid-i Aksa çevresinde "Bayrak Yürüyüşü" adı altında provokatif bir eylem gerçekleştirecek.

İsrail'de Yahudi yerleşimciler her yıl gerçekleştirdikleri Bayrak Yürüyüşü'ne hazırlanıyor.

Bugün gerçekleştirilmesi planlanan yürüyüş bu kez bölgede 7 Ekim'den bu yana savaşın devam ettiği bir atmosferde gerçekleşecek.

Yürüyüş öncesi gerilimin yüksek olduğu belirtiliyor.

İsrail'in polis güçlerinden sorumlu aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir de geçen hafta yürüyüşe katılacağını söylemiş ve destekçilerini de katılmaya teşvik etmişti.

İsrail bölgede yaklaşık 3 bin polis görevlendirecek ve bazı ana yolları kapatacak.

Yürüyüşün güzergahı normal şartlarda Mescid-i Aksa içerisinden geçmiyor. Ancak yürüyüşe katılan birçok Yahudi yerleşimci, Mescid-i Aksa avlularına girerek provokasyonlarına devam ediyor. Bugün sabah saatlerinden itibaren Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudilerin sayısının 800'ü geçtiği ifade ediliyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Kudüs'teki kısıtlamalarını artırması sebebiyle bölge yürüyüş öncesinde her zamankinden daha sessiz. İsrail Ekim ayından bu yana 55 yaş altı Filistinli erkeklerin ve 50 yaş altı Filistinli kadınların bölgeye girişini engelliyor.

Bayrak yürüyüşü, İsrail'in 1967 yılında Doğu Kudüs'ü işgal ettiği günün Yahudi takvimine denk gelen tarihinde gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.