Yahya Sinvar'ın ölüm haberinin ardından İran'dan ilk açıklama

Yahya Sinvar'ın ölüm haberinin ardından İran'dan ilk açıklama

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas Yahya Sinvar'ın ölüm haberini doğrulamadı.

İsrail'in Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldüğünü açıklamasından saatler sonra İran'ın Birleşmiş Milletler misyonu Perşembe günü yaptığı açıklamada Yahya Sinvar'ın öldürülmesinin bölgede “direnişin güçlenmesine vesile olacağını" söyledi.

"Direniş ruhu güçlenecektir. O, Filistin'in kurtuluşuna giden yolu ileriye taşıyacak gençler ve çocuklar için bir model olacak" diyen misyon, X'te yayınladığı mesajda şunları söyledi:

"İşgal ve saldırganlık var olduğu sürece direniş devam edecek, çünkü şehitler ölmez ve bir ilham kaynağı olmaya devam ederler."

İsrail ordusu Perşembe günü erken saatlerde yaptığı açıklamada, Gazze'nin güneyindeki Refah'ta Yahya Sinvar ve diğer iki savaşçıyla önceki gün girilen çatışmanın ardından Hamas lideri Sinvar'ın öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail ordu sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, "Dün Refah'taki Tel es Sultan'da Yahya Sinvar ordu savaşçıları tarafından ortadan kaldırıldı” ifadelerini kullandı.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz da yaptığı açıklamada, "7 Ekim'deki katliam ve vahşetten sorumlu olan Yahya Sinvar... ortadan kaldırıldı" dedi.

Hamas henüz Yahya Sinvar'ın öldüğünü doğrulamadı.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.