Zelenskiy: Silah tedarikindeki yavaşlık nedeniyle büyük kayıplar yaşıyoruz

Zelenskiy: Silah tedarikindeki yavaşlık nedeniyle büyük kayıplar yaşıyoruz

Zelenskiy bu ay ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek ve savaşı sona erdirmek için bir plan sunacak.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy Pazar günü CNN'de yayınlanan röportajında, Batılı ülkelerin silah tedarikinin çok yavaş gelmesi nedeniyle Ukrayna birliklerinin büyük kayıplar verdiğini söyledi.

Rusya, Pokrovsk çevresi de dahil olmak üzere Ukrayna'nın doğusundaki bölgelerde ilerleme sağlıyor. Söz konusu yerleşimin ele geçirilmesi Moskova'nın yeni cephe hatları açmasını sağlayabilir.

Zelenskiy doğudaki durumun "çok zor" olduğunu söyledi ve Ukrayna'nın oradaki tugaylarının yarısının teçhizatsız olduğunu ekledi.

Ukrayna lideri Cuma günü CNN'e verdiği röportajda, "Yani çok fazla insan kaybediyorsunuz. İnsanları kaybediyorsunuz çünkü silahlı araçlarda değiller ... topları yok, topçu mermileri yok" dedi.

Zelenskiy, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkeleri tarafından vaat edilen silah yardım paketleriyle ilgili süreçlerin çok yavaş ilerlediğini söyledi.

Zelenskiy, "Hazır olmak için 14 tugaya ihtiyacımız var. Şimdiye kadar ... bu tugaylardan dördünü bile donatamadık" dedi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan Cumartesi günü yaptığı açıklamada Washington'un Ukrayna için "önemli" bir yeni yardım paketi üzerinde çalıştığını söyledi.

Zelenskiy bu ay ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek ve savaşı sona erdirmek için bir plan sunacak.

Ukraynalı lider görüşmedeki ana unsurların güvenlik ve diplomatik desteğin yanı sıra askeri ve ekonomik yardım olduğunu söyledi.

Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in korktuğu tek şeyin, savaşın bedelinin halkına acı çektirmesi durumunda halkının vereceği tepki olduğunu söyledi ve ekledi: "Ukrayna'yı destekleyin, göreceksiniz ki oturup müzakere edecektir."

Zelenskiy ayrıca Biden'a Ukrayna'nın Rusya'nın derinliklerindeki askeri hedefleri vurmak için ABD'nin uzun menzilli silahlarını kullanmasına izin verilmesi taleplerini yineleyecek.

Zelenskiy CNN'e verdiği demeçte, Kiev'in bu izne ihtiyacı olduğunu çünkü Rus jetlerinin daha önce 150 kilometre olan cephe hattından 500 kilometreye kadar uzaktaki altyapıları vurmaya başladığını söyledi.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

x.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.