Ziyaret krizi sürüyor: Danimarka Başbakanı erteleme talebinde bulundu

Ziyaret krizi sürüyor: Danimarka Başbakanı erteleme talebinde bulundu

Türkiye'nin Almanya ile başlayan ve Hollanda ile doruğa ulaşan ziyaret krizinin bir sonraki halkası Danimarka oldu.

Facebook hesabı üzerinden konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Rasmussen, "Normal şartlarda Başbakan Yıldırım'ı Kopenhag'da ağırlamak benim için büyük bir zevk olurdu" yazdı.

Rasmussen, şöyle devam etti:

"Ankara'da kendisiyle 10 Aralık'ta dürüst ve yapıcı bir görüşme gerçekleştirmiştim. Fakat Hollanda'ya mevcut retorik saldırılar nedeniyle, görüşmemiz bundan bağımsız değerlendirilemez. Bu nedenle Türk meslektaşıma görüşmemizi ertelemeyi teklif etim.

Danimarka hükümeti, Türkiye'deki gelişmeleri büyük bir endişeyle izliyor, demokratik prensiplerin baskı altında olduğunu görüyoruz. Normalde bu bir toplantıyı engellemez bilakis endişelerimizi doğrudan iletmek için bir fırsat olarak görülürdü.

Fakat Batı demokrasilerine yönelik söylemler ve Hollanda'ya yönelik sözlü saldırılar nedeniyle, Türkiye ile yapılacak bir görüşme şu aşamada Danimarka'nın Türkiye'deki gelişmeleri hafife aldığı anlamına gelir ki bu doğru değil."

Kaynak: Timetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.