ABD'nin Ortadoğu sorumlusu McGurk İsrail normalleşmesini görüşmek üzere Suudi Arabistan'a gidiyor

ABD'nin Ortadoğu sorumlusu McGurk İsrail normalleşmesini görüşmek üzere Suudi Arabistan'a gidiyor

Biden'ın Orta Doğu danışmanı McGurk, Suudi Arabistan'da Filistin yönetimi yetkilileriyle İsrail normalleşmesini masaya yatıracak.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Orta Doğu Danışmanı Brett McGurk bu hafta Suudi Arabistan-İsrail arasındaki normalleşme sürecini ele almak üzere Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek.

Axios'un haberine göre, McGurk, Suudi Arabistan ziyareti sırasında Riyad yönetiminden üst düzey yetkililerle bir araya gelecek.

McGurk'ün ayrıca Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas'ın yardımcısı Hüseyin eş Şeyh, Filistin istihbarat teşkilatı başkanı Mecid Farac ve Abbas'ın diplomatik danışmanı Mecdi Haldi ile İsrail ile normalleşme sürecini görüşmesi bekleniyor.

Habere göre, McGurk, ABD ara buluculuğunda İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki olası anlaşma kapsamında, Filistin'in bu anlaşmada nasıl bir yeri olacağı konusunu Filistin yönetimi yetkilileriyle görüşecek.

Filistin yönetimi yetkilileri, olası İsrail-Suudi Arabistan anlaşması çerçevesinde Riyad yönetiminden bazı taleplerde bulunmuştu.

Bu talepler, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da Filistin yönetimine belirli bölgeler üzerinde daha fazla kontrol yetkisi vermesinden ve Kudüs'te Filistinlilere hizmet edecek ABD konsolosluğunun yeniden açılmasından oluşuyordu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.