Arakanlı Müslümanların Çin'in baskıları sonucu Myanmar'a iade edilmesi gündemde

Arakanlı Müslümanların Çin'in baskıları sonucu Myanmar'a iade edilmesi gündemde

Çin'in baskıları sonucu Myanmar'daki cunta yönetiminin Bangladeş'te mülteci kamplarında yaşayan Arakanlı Müslümanları geri ülkeye alacağı bildirildi.

(Fotoğraf: Flickr / UK Department for International Development)

Myanmar yönetiminin zulmünden Bangladeş'e kaçan Arakanlı Müslüman sığınmacıların Myanmar'a geri iade edileceği iddiası gündeme oturdu.

Bangladeş merkezli Prothom Alo gazetesinin haberine göre, Çin baskısı, Myanmar'ı Arakanlı Müslüman sığınmacıları geri ülkeye almaya zorluyor.

Çin'in, haziran ayıyla birlikte muson yağmurlarının etkisini göstermeden önce Arakanlı Müslümanları geri iade etme işlemlerinin başlamasını istediği belirtiliyor.

Bir milyonu aşkın Arakanlı Müslüman sığınmacıyı mülteci kamplarında barındıran Bangladeş ve Myanmar arasında yıllardır Arakanlıların geri iadesine ilişkin görüşmeler sürse de, koronavirüs ve Myanmar'da meydana gelen darbe sonrası net bir sonuca ulaşılamamıştı.

Şu an ise Çin'in baskıları sonucu Bangladeş'ten başlangıçta yüzlerce Arakanlı Müslümandan oluşan küçük bir sığınmacı grubunun Myanmar'a geri gönderilmesi gündemde.

Arakanlı Müslümanların Myanmar'a geri gönderilmesi durumunda tehcir edildikleri yıllardaki gibi çeşitli zulümlerle karşı karşıya kalabileceklerinden endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.