Etiyopya'da Hristiyan Fano milisleri ülkenin kuzeyinde bazı bölgeleri ele geçirdi

Etiyopya'da Hristiyan Fano milisleri ülkenin kuzeyinde bazı bölgeleri ele geçirdi

Hıristiyan Fano milis grubunun Amhara bölgesinde bazı bölge ve kasabaları ele geçirdiği bildirildi.

Olağanüstü hal ilan edilen Etiyopya'nın Amhara bölgesinde merkezi hükümet güçleriyle Hıristiyan Fano milis grubu arasında çıkan çatışmalar şiddetlendi.

Associated Press'in haberine göre, Etiyopya merkezi hükümeti, Amhara bölgesinde bazı bölgelerin ve kasabaların kontrolünün Fano silahlı milislerince ele geçirildiğini duyurdu.

Etiyopya Ulusal İstihbarat ve Güvenlik Servisi Başkanı Temesgen Tiruneh, pazar günü Fano milislerinin bölgede bazı şehirleri ve kasabaları kontrol altına aldığını, hapishanelerden mahkumları salıverdiğini ve hükümet kurumlarına el koyduğunu açıkladı.

Temesgen, gelişmeler hakkında "Bu güçlerin bölgesel hükümeti dağıtma ve ardından federal sisteme geçme arzusu ve hedefi var" ifadelerini kullandı.

Bölge sakinlerine göre, Fano milisleri son olarak Gondar şehrini ve Lalibela kasabasını ele geçirdi. Taraflar arasında şiddetli çatışmaların halen devam ettiği belirtiliyor.

Etiyopya, ülkenin kuzeyinde merkezi hükümet güçleriyle Hıristiyan Fano milis grubu arasında çıkan çatışmaların şiddetlenmesi sonrası Amhara bölgesinde olağanüstü hal (OHAL) ilan etmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.