Etiyopya'nın Amhara bölgesinde çatışmalar şiddetleniyor

Etiyopya'nın Amhara bölgesinde çatışmalar şiddetleniyor

Etiyopya ordusunun ülkenin kuzeyindeki Gondar ve Lalibela yerleşimlerinin kontrolünü Hristiyan Fano milislerinden geri aldığı bildirildi.

Etiyopya ordusunun, Amhara'da iki yerleşim yerini Hristiyan Fano milis güçlerinden geri aldığı bildirildi.

Reuters'ın bölge sakinlerine dayandırdığı habere göre, Etiyoypa ordusu, salı günü Amhara'nın en büyük ikinci şehri Gondar'da, çarşamba günüyse Lalibela kasabasında kontrolü geri aldı.

Fano milis grubundan bir kaynak da Reuters'a yaptığı açıklamada, Etiyopya ordusunun salı günü Gondar'da Fano savaşçılarını geri püskürttüğünü söyledi.

Kaynak "Yoğun bir çatışma yaşandı. Etiyopya ordusu tank kullanıyordu. Bizim savaşçılarımızda ise sadece kalaşnikof vardı." dedi.

Hristiyan Fano milisleri her iki yerleşimi de geçtiğimiz günlerde Etiyopya ordusundan ele geçirmişti.

Etiyopya'nın Amhara bölgesinde merkezi hükümet güçleriyle Hıristiyan Fano milis grubu arasında son dönemde çatışmalar şiddetlenmişti.

Etiyopya, ülkenin kuzeyinde merkezi hükümet güçleriyle Fano milis grubu arasında çıkan çatışmaların şiddetlenmesi sonrası Amhara bölgesinde olağanüstü hal (OHAL) ilan etmişti.

Fano milis grubu ve Amhara güçleri, Tigray'daki savaşta Etiyopya merkezi hükümetinin yanında yer almıştı.

Fano milisleri ayrıca Amhara bölgesinde Müslümanlara yönelik birçok katliam gerçekleştirmişti.

Çatışmalara, merkezi hükümetin bölgedeki milis grupları düzenli güçler içerisine entegre etmeye yönelik kararın yol açtığı belirtiliyor.

Çatışmaların bölgede Tigray Savaşı'nın ardından yeni bir iç savaşa yol açmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.