Fransa'da sokak olayları dördüncü gününde

Fransa'da sokak olayları dördüncü gününde

Fransa'da 17 yaşındaki Nahel M.'nin polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından başlayan protestolar dördüncü gecesinde de yoğun katılımla devam ediyor.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin gelecek saatlerin "belirleyici" olacağını söyledi.

T24'ün aktardığı habere göre TF1 kanalına konuşan Darmanin, aralarında özel güçler de bulunan 45 bin polisin cuma gecesi Fransa'nın çeşitli noktalarında görevlendirileceğini belirtti. 

Paris'in banliyölerindeki bazı mağazaların olaylar sırasında yağmalandığı belirtildi. Avrupa siyasetinin önemli kentlerinden Strazburg'un merkezindeki Apple Store da yağmalandı. 

Otobüs ve tramvay trafiği, Fransa genelinde saat 9 itibariyle durduruldu. Ülkenin en büyük ikinci şehri olan Marsilya'da bütün halk gösterileri yasaklandı ve toplu taşımanın saat 19.00 itibariyle durdurulacağı açıklandı. Protestolar, Bordeaux, Lyon, Toulouse, Montpellier, Grenoble ve Annecy'deki yetkililer tarafından da yasaklandı.

Gece geç saatlerde yaptığı Twitter paylaşımında Darmanin, 270 kişinin daha tutuklandığını bildirdi. İçişleri Bakanı ayrıca 80 kişinin tutuklandığı Marsilya'ya "ciddi ek güçler" gönderileceğini bildirdi.

Lyon ve çevre banliyölerinde protestocular bir arabayı yaktıktan ve polise doğru havai fişek ateşledikten sonra 20 kişi tutuklandı. 

Toplam tutuklu sayısının 1000'i aştığı ifade ediliyor.

Başkent Paris'te polis, protestoculara şehrin önemli meydanlarında toplanma yasağı getirmesinde rağmen Place de la Concorde'da bir kalabalık bir araya gelince ünlü meydanı tahliye etti. 

Darmanin, televizyondan polis ve itfaiyecilere seslenirken, "Önümüzdeki saatler belirleyici olacak ve çabalarınıza güvenebileceğimi biliyorum" dedi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da ebeveynlere çocuklarının eylemlere katılmasını önlemesi çağrısında bulundu ve şiddetin sonlandırılması için her seçeneği kullanmaya hazır olduklarını belirtti. 

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.