"Fransız polisi protestoları bastırmak için İsrail'den yardım istedi"

"Fransız polisi protestoları bastırmak için İsrail'den yardım istedi"

Fransız polisinin Cezayir asıllı 17 yaşındaki bir gencin öldürülmesinin ardından karşı karşıya kaldıkları protesto krizini nasıl yönetmeleri gerektiği hakkında İsrail polisinden destek istediği bildirildi.

Fransa'nın, Cezayir asıllı 17 yaşındaki bir gencin öldürülmesinin ardından patlak veren protestolarla nasıl mücadele edebileceği hakkında İsrail polisinden yardım istediği bildirildi.

Middle East Monitor'un Israel Hayom'dan aktardığı habere göre İsrail polisi, Fransız polisinden ülkeyi kaosa sürükleyen protestolarla nasıl mücadele edebileceği konusunda yardım talebi aldı.

İsrail polisinin Operasyon Başkanlığı Başkan Yardımcısı Shimon Nahmani, Fransız polisinin söz konusu talebini İsrail Parlamentosu'nda (Knesset) gerçekleşen Ulusal Güvenlik Komitesi'nin bir oturumu esnasında dile getirdi.

Nahmani, İsrail polis komisyonunun Fransız polisinden "karşı karşıya kaldıkları krizi nasıl yönetmeleri gerektiğiyle ilgili bilgi edinme" konusunda bir faks aldıklarını söyledi.

Israel Hayom'un haberinde, İsrail polisinin operasyonlar ve istihbarat bölümüne pazar günü Fransa'da meydana gelen olayların yanı sıra olayların öncesinde, sonrasında ve yaşandığı sırada polisin nasıl hareket ettiğini incelemesi talimatı verildiği belirtildi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.