Gündem İsrail ile normalleşme: Amerikan Ulusal Güvenlik Danışmanı'ndan Suudi Arabistan ziyareti

Gündem İsrail ile normalleşme: Amerikan Ulusal Güvenlik Danışmanı'ndan Suudi Arabistan ziyareti

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan Suudi Arabistan'ı ziyaret etti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Cidde’de Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’la görüştü. Gündemde İsrail ve Suudi Arabistan arasında olası normalleşme anlaşması da vardı.

Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’a Suudi Arabistan temaslarında Beyaz Saray Ortadoğu Koordinatörü Brett McGurk de eşlik etti.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre görüşmede, “Daha barışçı, güvenli, müreffeh ve istikrarlı bir Ortadoğu bölgesine yönelik ortak vizyonun ilerletilmesi girişimleri dahil ikili ve bölgesel konuları ele aldıkları” belirtildi.

Açıklamada İsrail’den doğrudan söz edilmedi; ancak Beyaz Saray’dan bir yetkili İsrail ile olası bir normalleşme anlaşmasının gündemdeki çeşitli konulardan biri olduğunu söylemişti.

Jake Sullivan’ın temaslarında Yemen’deki savaşta 16 aydır yürürlükte olan ateşkesin sağladığı faydaların da ele aldığı ve Birleşmiş Milletler liderliğinde savaşın sona erdirilmesine yönelik çabaların memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde İsrail ve Fas, Sudan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında normalleşme anlaşmaları yapılmıştı.

Amerikalı yetkililer, İbrahim Anlaşmaları olarak bilinen bu anlaşmalara İsrail ve Suudi Arabistan arasında sağlanacak bir anlaşmanın da eklenmesini umuyor.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.