İngiltere ile İsrail askeri ilişkilerini güçlendiriyor

İngiltere ile İsrail askeri ilişkilerini güçlendiriyor

İngiltere İsrail'den Challenger tanklara entegre edilebilen 20 milyon sterlin değerinde Trophy Aktif Koruma Sistemi satın aldı.

(Fotoğraf: Rafael)

İngiltere, İsrail'den tanklarda kullanılan Trophy Aktif Koruma Sistemi satın aldı.

İsrail'in Rafael savunma şirketi, 20 milyon sterlin değerinde Trophy Aktif Koruma Sisteminin İngiltere ordusuna satışı konusunda imzaların atıldığını açıkladı.

İngiltere'nin ayrıca söz konusu sisteme gelecek yıllarda 100 milyon sterlin yatırım yapacağı ifade edildi.

Trophy Aktif Koruma Sisteminin İngiliz üretimi Challenger tanklarında kullanılacağı belirtiliyor.

İngiliz ordusunun Trophy Aktif Koruma Sisteminin son modelini teslim alacağı ve Challenger tanklarının yanı sıra diğer zırhlı araçlara da entegre edeceği belirtildi. Sistemin son modeli, tanksavar füzesinin kaynağını tespit edebiliyor ve otomatik olarak saldırıya karşılık verilmesini ve atılan füzenin etkisiz hale getirilmesini sağlıyor.

Rafael savunma şirketi, 2022 yılında yapılan canlı atış testinde, Trophy Aktif Koruma Sisteminin entegre edildiği Challenger 3 tankını hedef alan saldırıların yüzde 90'ından fazlasının önlediğini açıklamıştı.

İsrail ordusunun da kullandığı saldırı önleme sistemi daha önce ABD, Almanya ve Norveç'e de satılmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.