İngiltere'den Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman'a özel davet

İngiltere'den Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman'a özel davet

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman ile bir araya gelme konusunda istekli olduğunu dile getirdi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Selman ile görüşmek istediğini söyledi.

Rishi Sunak, bugün Suudi Veliaht Prensi ile yaptığı telefon görüşmesinde Bin Selman'ın kendisine de görüşme talebini iletti.

İngiltere Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Sunak'ın görüşmede Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman ile "ilk fırsatta" görüşmek isteğini dile getirdiği ifade edildi.

Sunak ve Bin Selman ticaret, yatırım, savunma ve güvenlik ilişkilerinin güçlendirilmesi konularını da ele alırken Sunak bu görüşmede İngiltere'nin Suudi Arabistan'ın güvenliğinin sağlanmasına olan bağlılığını yeniden dile getirdi.

Financial Times'ın geçtiğimiz haftalarda yayınladığı bir haberde, İngiliz hükümetinin Bin Selman'ı İngiltere'ye davet ettiği belirtilmişti.

Bin Selman'ın İngiltere gezisi için takvimin henüz belirlenmediği, ancak ziyaretin ekim veya kasım aylarında gerçekleşebileceği kaydedilmişti.

Batılı ülkeler gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından Suudi Arabistan'la ilişkilerini azaltmıştı.

Ancak aynı Batılı ülkeler, Rusya'nın Ukrayna işgalinin ardından yükselen petrol fiyatlarını azaltmak için Suudi Arabistan'la ilişkiler yeniden gözden geçirmeye başlamıştı.

İngiltere'nin de Suudi Arabistan dahil Körfez ülkeleriyle ilişkilerini derinleştirmeyi hedeflediği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.