İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman ile görüştü

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman ile görüştü

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman ile yaptığı görüşmede ikili ilişkileri ele aldı.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir araya geldi.

Abdullahiyan yaptığı açıklamada, bugün sabah Cidde'de Bin Selman ile gerçekleşen bir buçuk saat süren bir görüşme yaptığını söyledi.

Bin Selman ile yaptığı görüşmenin samimi ve verimli geçtiğinin altını çizen Abdullahiyan, tüm alanlarda iki ülke arasındaki ilişkilerin istikrarlı seyretmesinin öneminin vurgulandığını ifade etti.

Abdullahiyan ayrıca Bin Selman ile bölgede tüm taraflar için güvenlik ve kalkınmanın geliştirilmesi konusunda mutabık kaldığını belirtti.

Suudi Arabistan tarafından yapılana çıklamada ise İran'la normalleşmenin ardından ilişkilerin mevcut durumunun masaya yatırıldığı kaydedilirken görüşmelerde iki ülke arasındaki iş birliği fırsatlarının ve bunları geliştirmenin yollarının ele alındığı ifade edildi.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan dün Suudi mevkidaşı Faysal bin Ferhan ile yaptığı görüşmede İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin Suudi Arabistan'a yakında ziyaret gerçekleştireceğini söylemişti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Bin Ferhan da Kral Selman bin Abdulaziz tarafından ülkeye davet edilen Reisi'nin ziyaretini "iple çektiklerini" söyledi.

Bin Ferhan da haziran ayında İran'ı ziyaret etmiş ve üst düzey İranlı yetkililerle görüşmüştü.

İki ülke uzun süren bir diplomatik gerilimin ardından ardından mart ayında Çin ara buluculuğunda ilişkilerini normalleştirme kararı almıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.