Suudi Arabistan ve İran normalleşmenin ardından ilişkileri geliştirme hedefinde

Suudi Arabistan ve İran normalleşmenin ardından ilişkileri geliştirme hedefinde

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Bin Ferhan İranlı mevkidaşı Abdullahiyan ile görüşme gerçekleştirdi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, ülkesinin ve İran'ın ikili ilişkileri geliştirmeyi istediğini açıkladı.

Bin Ferhan dün Riyad'a bir ziyaret gerçekleştiren İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

İran ve Suudi Arabistan arasında diplomatik ilişkilerin yeniden kurulmasının bölgesel güvenlik açısından çok önemli bir gelişme anlamına geldiğini ifade eden Bin Ferhan, Tahran yönetimi ile daha önce imzalanan güvenlik ve ekonomik anlaşmalarını yeniden canlandırmaya istekli olduğunu vurguladı.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ise Riyad'da Bin Ferhan başta olmak üzere Suudi yetkililerle yapılan görüşmelerin verimli geçtiğini belirtti.

Suudi Arabistan'la ilişkilerin doğru bir istikamette ilerlediği görüşünü dile getiren Abdullahiyan, Riyad yönetimiyle ilişkileri güçlendirmeye kararlı olduklarının altını çizdi.

"İran Cumhurbaşkanı Reisi Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek"

Abdullahiyan ayrıca İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin Suudi Arabistan'a yakında ziyaret gerçekleştireceğini söyledi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Bin Ferhan da Kral Selman bin Abdulaziz tarafından ülkeye davet edilen Reisi'nin ziyaretini "iple çektiklerini" söyledi.

Bin Ferhan da haziran ayında İran'ı ziyaret etmiş ve üst düzey İranlı yetkililerle görüşmüştü.

İki ülke uzun süren bir diplomatik gerilimin ardından ardından mart ayında Çin ara buluculuğunda ilişkilerini normalleştirme kararı almıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.