İsrail ile anlaşma yolundaki Suudi Arabistan Filistinli silahlı grupları hedefe oturttu

İsrail ile anlaşma yolundaki Suudi Arabistan Filistinli silahlı grupları hedefe oturttu

Suudi Arabistan'ın Filistin yönetiminden Filistinli silahlı gruplara karşı önlem almasını ve bu grupların Batı Şeria'daki faaliyetlerini engellemesini istediği bildirildi.

(Fotoğraf)

Suudi Arabistan, İsrail ile normalleşmeye giden süreçte Batı Şeria'daki Filistinli silahlı grupların varlığını azaltmak ve böylece İsrail'e tehdit oluşturmayacak bağımsız bir Filistin devletinin kuruluşuna ön ayak olmak istiyor.

Wall Street Journal'in Suudi ve eski Filistinli yetkililere dayandırdığı habere göre, Suudi Arabistan İsrail'le normalleşme girişimleri çerçevesinde Filistin yönetimine yeniden maddi destek sağlayarak Batı Şeria'daki Filistinli silahlı grupların faaliyetlerini azaltmayı planlıyor.

Suudi Arabistan daha önce Filistin yönetimine mali destekte bulunmaktaydı. Ancak Filistin yönetimi içinde baş gösteren yolsuzluk iddiaları sonrası Suudi Arabistan fonları kısmaya başladı. 2021 yılında ise yardımlar tamamen sıfırlandı.

Habere göre, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman fonun devam ettirilmesi konusunu nisan ayında Filistin yönetimi lideri Abbas ile yaptığı görüşmede dile getirdi. eBin Selman'ın Abbas'tan Filistinli silahlı gruplara baskının artırılması ve bu grupların Batı Şeria'daki faaliyetlerinin kısıtlanması teklifinde bulunduğu bildirildi.

Bin Selman, Abbas'ın Batı Şeria'da kontrolü ele alabilmesi halinde mali yardımının devam edeceğini belirtti.

Wall Street Journal'in haberinde, Batı Şeria'da Filistinli silahlı grupların İsrail'e karşı faaliyetlerini azaltmanın, Suudi Arabistan-İsrail normalleşmesini sağlamaya giden yolda önemli bir adım olarak görüldüğü iddia edildi.

Haberde ayrıca, "Abbas yönetiminin silahlı grupları dizginlediği takdirde İsrail'e bir tehdit oluşturmayacak bağımsız bir devleti yönetme kabiliyetini ispat etmiş olacağı" belirtildi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.