Pakistanlı din adamı: Taliban'ın Kabil'e girişi, Mekke'nin fethini hatırlattı
Pakistanlı ünlü İslam alimi Taki Osmani Taliban'ın barışçıl biçimde Kabil'de yönetimi ele almasını Mekke'nin fethine benzeterek harekete tebrik ve övgüde bulundu.
Taliban Hareketi'nin Afganistan'da ABD işgaline karşı 20 yıldır devam eden savaşta zafer kazanıp ülkenin başkenti Kabil'i barışçıl bir şekilde ele geçirmesinin ardından İslam aleminin dört bir tarafından harekete tebrik mesajları gönderiliyor.
Pakistanlı ünlü ilim adamı Muhammed Taki Osmani (1943-) sosyal medya hesabından Urduca ve İngilizce olarak yaptığı açıklamada "Taliban'ın Kabil'e barışçıl bir şekilde girmesi, genel af ilanı ve yönetimin devrini barışçıl şekilde sağlamaları bana Mekke'nin fethini hatırlattı.
Bu yaşananlar yüksek teknolojili de olsa hiçbir gücün Allah'a tevekkülün gücünün karşısında duramayacağını tüm dünyaya gösterdi. Herkese için bir ders." dedi.
کابل میں طالبان کے پرامن داخلے، عام معافی اور امن کی ضمانت نے فتح مکہ کی یاد تازہ کی اور دنيا بھر کی ٹیکنالوجی سے لیس طاقتوں کو عملاًُ بتادیا کہ ایمان کی قوت کے آگے کوئی طاقت ٹھہر نہیں سکتی بشرطیکہ وہ ہر قربانی کے لئے تیار ہو کاش ہم اور عالم اسلام اس معجزے سے سبق لے سکیں
— Muhammad Taqi Usmani (@muftitaqiusmani) August 15, 2021
Muhammed Taki Osmani kimdir?
Muhammed Taki Osmani Ekim 1943'te Diyobendi ekolünün merkezi olan Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinin Diyobend şehrinde Diyobendi ekolünün ilmiye sınıfından bir ailede dünyaya geldi.
Hindistan'ın bölünmesinin ardından 1948'de ailesiyle Pakistan'ın Karaçi kentine yerleşti. Karaçi'deki Diyobendi medresesinde eğitim gören Osmani ardından aynı kurumda hoca oldu.
1977'de Pakistan'da iktidara gelen Ziya ül Hak'ın kanunları İslamileştirme projesiyle devlet görevinde yer aldı ve İslamileştirme çalışmalarıyla görevlendirildi.
Pek çok alandaki çalışmalarıyla İslam alemi genelinde üne kavuşan Taki Osmani'nin 150'ye yakın eseri bulunmaktadır.
Kaynak: Mepa News
Pakistanlı İslam alimi Mufti Taki Osmani'ye suikast girişimi