Mahmut Cemil İnce

Mahmut Cemil İnce

Heniye'nin ardından birkaç satır şiir

Heniye'nin ardından birkaç satır şiir

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) lideri İsmail Heniye, geçtiğimiz gün İsrail'in düzenlediği bir saldırıda can verdi.

Allah'tan niyazım, samimi niyetine karşılık olarak günahlarını örtmesi ve onu şehitlerden yazmasıdır.

Allah azze ve celle, mücadeleyle geçirdiği ömrünü ve verdiği canını kendisinden kabul etsin.

***

Kısa tutmaya gayret edeceğim bu yazıda, Heniye'nin ardından aklıma hücum eden birkaç kısa düşünceden bahsetmek istiyorum.

İslam davası, özellikle bugünkü gibi kriz dönemlerinde çokça fedakarlık isteyen, çokça şehit isteyen, mübarek bir davadır. Bu davanın şehitleri elhamdulillah hiç eksik olmamıştır. Fakat şüphesiz şehadeti, sonu şehadetle bitmeye uygun olan bir hayatın içerisinde aramak gerekir.

Bu husustaki menkıbeyi duymuşsunuzdur. Tahtının üzerinde uyuyan İbrahim bin Ethem, damdan gelen seslere uyanır ve "kimdir o, ne yapıyorsun?" diye bağırdığında şaşırtıcı bir cevap alır: "Develerimi kaybettim, onları arıyorum." Damda deve aramanın gülünç bir iş olduğunu söyleyen İbrahim bir Ethem'in aldığı ikinci yanıt daha da vurucudur: "Sen bu tahtta ve bu atlas kumaştan elbiseler içerisinde cenneti arıyorsun da benim damda deve aramama mı şaşırıyorsun?"

Evet, maalesef bugün büyük çoğunluğumuz damda deve aramaktan daha abes hayatlarla meşgulüz. Heniye'nin ardından onu anan, paylaşımlar yapan, yürüyüşlere katılan bizler, onun yaşadığı hayatla alakasız hayatlara sahibiz. Heniye'nin fedakarlıklarını öve öve bitiremeyen bir insanın iki günü birbirine müsavi olan stabil bir memur hayatı yaşaması, şüphesiz insanı düşündürüyor.

Allah bizlere iddialarımıza uygun hayatlar yaşamayı nasip etsin.

***

Son olarak, Heniye'nin ardından birkaç satır şiiri, başta kendime, sonra ise siz kıymetli okur kardeşlerime hatırlatma olması amacıyla burada paylaşmak istiyorum.

Usame bin Ladin'in seneler evvel söylediği şiir şöyleydi:

"Kurşun yağmuru olmadıkça yıkılamaz zillet duvarları.
Hür kişi kabul etmez hiçbir k
afir ve isyankara tabi olmayı.
Kan oluk oluk akmadan silemeyiz alnımızdaki aşağılanmayı."

Bunlar oldukça açık bir çözümü özetleyen oldukça açık satırlar.

Anlaşılması ümidiyle...


Bu değerlendirmede yer alan ifadeler yazarın kendi görüşleridir ve Mepa News'in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

Bu yazı toplam 1992 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum
Mahmut Cemil İnce Arşivi