Muhammed ed Deyf

Muhammed ed Deyf

Aksa Tufanı Operasyonu ve dünyaya çağrı

Aksa Tufanı Operasyonu ve dünyaya çağrı

(Kassam Tugayları Genel Komutanı Muhammed ed Deyf'in 7 Ekim 2023 günü Aksa Tufanı Operasyonu'nun başlangıcı sırasında paylaşılan ses kaydının transkript edilmiş halidir)

Bismillahirrahmanirrahim.

Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamdolsun. Rasullerin efendisine, mücahidlerin liderine, ve onun ailesi ve tüm ashabının üzerine salat ve selam olsun.

Allahu teala şöyle buyurdu:

"Yakında o topluluk bozguna uğrayacak ve arkalarını dönüp kaçacaklar. Hayır! Onlara vadedilen asıl ceza vakti kıyamet günüdür. Kıyamet gününün azabı, dünyadakinden çok daha korkunç ve çok daha acıdır." (Kamer 44-45)

Ey Arap ve İslam ümmetimiz! Okyanus'tan Körfez'e, Tanca'dan Cakarta'ya! Ey dünyanın özgür insanları, Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

Bundan sonra:

Siyonist varlık topraklarımızı işgal etti ve insanlarımızı yerinden etti. Şehirlerimizi, köylerimizi, kasabalarımızı yok etti. Halkımıza karşı yüzlerce katliam yaptı. Çocukları, kadınları ve yaşlıları öldürdü ve masum insanların başlarına evlerini yıktı. Tüm uluslararası normları ve insan hakları yasalarını hiçe saydı. Uluslararası kanunları tanımıyor.

İşgal liderlerini daha önce suçlarının devamına karşı uyarmıştık. Dünya liderlerini işgalin kutsallarımız, milletimiz, tutsaklarımız ve topraklarımıza karşı işlenen suçlarını ortaya çıkarmak için harekete geçmeye ve işgalci İsrail'i uluslararası hukuka ve uluslararası kararlara uymaya zorlamaya çağırdık. İşgal liderleri cevap vermedi ve dünya liderleri de harekete geçmedi. Aksine işgalin suçları arttı ve işgalciler tüm sınırları aştı. Özellikle Kudüs'te ve Kıbleteyn'in ilki ve Harameyn'in üçüncüsü olan mübarek Mescid-i Aksa'da... İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa avlularına saldırıları arttı. Ayakkabıları ile caminin kutsallığını ayaklar altına aldılar, murabıt kadınları defalarca dövüp sürükleyerek saldırdılar. Yaşlıları, çocukları ve gençleri yerlerde sürüklediler. Halkımızın Mescid-i Aksa'ya ulaşmasını engellediler. Haham kıyafetleri giyip günlük dualar ederek, eğilerek, Talmudi dualar ederek ve borular üfleyerek baskınlar gerçekleştirdiler. Ve iddia ettikleri tapınağı Rasulullah sallallahu aleyhi vesellem'in gece yolculuğu yaptığı şehre dikme niyetlerini gizlemediler.

Kızıl inekleri yakmak için getirildi ve Mescid-i Aksa'nın yıkılması ve mabedin inşasının hazırlıklarının bir duyurusu olarak külleri etrafa saçıldı. Peygamberimiz Muhammed sallallahu aleyhi vesellem'e hakaret etmeye cüret ettiler. Mübarek Mescid-i Aksa'nın avlusunda Kur'an'ı yırtıp Mescid-i Aksa'ya köpekler ile girdiler.

Her gün karanlık hayallerine giden yolda yeni hedeflerini gerçekleştiriyorlar. Her gün Kudüs'ün mahallelerindeki halkımıza saldırıyorlar, evlerini ve mallarını çalıyorlar.

Aynı zamanda işgalci güçler halen binlerce kahraman esiri gözaltına almakta ve onlara karşı en korkunç baskı, işkence yöntemlerini uygulamaktadır. Yüzlerce mahkumumuz yirmi yıl veya daha fazla süreyi hapiste geçirdi. Onlarca erkek ve kadın mahkumumuz kanser ve hastalıklardan perişan oldu. Birçoğu tıbbi ihmal ve yavaş, kasıtlı öldürmenin bir sonucu olarak; insani bir takas anlaşması yapılması yönündeki yönündeki çağrılarımızın reddedilmesinin ve inatla kabul edilmemesinin bir sonucu olarak öldüler. İşgal güçleri her gün Batı Şeria'daki şehirlerimize, köylerimize ve kasabalarımıza saldırıyor, ortalığı kasıp kavuruyor, insanların evlerine baskın yapıyor, öldürüyor, yaralıyor, yıkıyor ve tutukluyor.

Bu suçlar sonucunda bu yıl yüzlerce insan yaralandı ve şehit oldu, aynı zamanda binlerce dönüm toprağa el konuldu. İnsanlarımız evinden, topraklarından, yaşadıkları yerlerden koparılıyor, yerlerine yerleşim yerleri kuruluyor ve yerleşimci sürüleri yerleştiriliyor. İsyan ediyorlar, yakıyorlar, çalıyorlar ve mahsulleri ve hayvanları yok ediyorlar.

İşgalin tüm bu suçları sürerken, sevgili Gazze Şeridimize yönelik de mücrim bir abluka uygulanıyor.

Ehlimize ve halkımıza karşı devam eden bu suçlar doğrultusunda, uluslararası yasa ve kararların reddi sebebiyle, Amerika'nın ve Batı'nın desteği ve uluslararası sessizlik karşısında karar verdik.

Düşmanın hesap vermeden, başıboş koşma zamanının bittiğini anlaması için, Allah'ın izniyle tüm bunlara bir son vermeye karar verdik ve Aksa Tufanı Operasyonu'nun başladığını bildiriyoruz. Ayrıca Allah'ın yardımıyla ve kuvvetiyle Aksa Tufanı'nın ilk darbesi olarak düşman mevzileri, havalimanları ve askeri karakollar hedef alındı, ilk 20 dakika boyunca beş binden fazla füze ateşlendi.

Ey halkımız ve ümmetimiz, ey dünyanın özgür insanları!

Bugün Mescid-i Aksa'nın öfkesi patlıyor. Halkımızın öfkesi, ümmetimizin öfkesi, dünyanın özgür insanlarının öfkesi...

Salih mücahidler! Bugün bu mücrim düşmanın zamanının bittiğini anlama gününüzdür.

"Onları yakaladığınız yerde öldürün, sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın." (Bakara 191)

Yaşlıları ve çocukları öldürmeyin, bunları topraklarınızdan ve kutsal mekanlarınızdan çıkarın. Savaşın, Allah size meleklerini gönderecek ve melekler sizinle birlikte savaşacaktır ve Allah size vadettiğini yerine getirecektir.

"İman edenlere yardım etmek (ve zafere eriştirmek) ise bizim üzerimize bir hak olmuştur." (Rum 47)

Ey Batı Şeria'daki gençliğimiz! Ey tüm gruplardan olan halkımız!

Bugün Batı Şeria'daki tüm topraklarımızda bu işgalciyi ve yerleşim yerlerini ortadan kaldırma gününüzdür. Onlara uzun yıllar boyunca işledikleri suçların bedelini ödetin. Kullanabileceğiniz tüm araçlarla yerleşim yerlerine yönelik saldırılar düzenleyin.

Bugün, evet, bugünden itibaren güvenlik koordinasyonu ve teşkilatları sona erecek ve sizin Mescid-i Aksa'ya Kudüs'e ve Filistin'e olan aidiyetinizin ve vatanseverliğinizin, işgalin tüm vehimlerinden daha üstün olduğunu kanıtlayacaktır.

Bugün, evet bugün halkımız devrimine yeniden kavuşuyor, yolunu açıyor, kurtuluş, geri dönüş, kanla, şehitlikle devlet kurma hedefi geri dönüyor.

Ey Kudüs'teki halkımız! Mescid-i Aksa'nıza destek olmak için ayağa kalkın, işgal güçlerini ve yerleşimcileri Kudüs'ünüzden çıkarın, bizi birbirimizden ayıran duvarları yıkın.

Ey işgal altındaki iç bölgelerdeki Nakab, Celile ve Mutelle, Yafa, Hayfa, Akka, Lod ve Ramla'daki halkımız! Öldürerek, yakarak, yok ederek ve yolları kapatarak, gaspçı işgalcilerin ayaklarının altını alevlerle tutuşturun. Bu korkak işgalciye, Aksa Tufanı'nın sandığından ve hayal ettiğinden daha büyük olduğunu gösterin.

Ey Lübnan, İran, Yemen, Irak ve Suriye'deki İslami direnişteki kardeşlerimiz! Bu, Filistin'deki kardeşleriniz ile direnişinizin birleştiği gündür. Bu korkunç işgalci anlasın ki parladığı devri sona erdi. Anlasın ki alimlere ve önderlere suikast düzenlediği, servetleri yağmaladığı devir bitti. Suriye ve Irak'ta bugün bombardıman neredeyse sona erdi. Ümmeti bölmeye bahse girenlerin, gücünü iç çatışmalara yöneltenlerin devri bitti. Bu işgali kutsallarımızdan ve topraklarımızdan temizlemek için tüm Arap ve İslam güçlerinin birleşme zamanı geldi.

Ey Ürdün ve Lübnan'daki, Mısır, Cezayir ve Arap Mağrip'teki, Pakistan, Malezya ve Endonezya'daki, Arap ve İslam dünyasının her yerindeki halkımız! Yarın değil, bugün Filistin'e doğru yürümeye başlayın ve sınırların, düzenlemelerin veya kısıtlamaların sizi cihat ve Mescid-i Aksa'nın kurtarılmasına katılma şerefinden mahrum etmesine izin vermeyin.

"Ey mü'minler! Gerek hafif gerekse ağır olarak seferber olun. Mallarınız ve canlarınızla Allah yolunda cihad edin. Bilirseniz böyle yapmanız sizin için daha hayırlıdır." (Tevbe 41)

Bugün elinde silah olan herkes onları çıkarmalıdır, çünkü zamanı gelmiştir. Bugün silahı olmayan, palası, baltası veya molotof kokteylleri ile kamyonu, buldozeri ya da arabasıyla dışarı çıksın. Tarih en parlak ve en onurlu sayfalarını açıyor. Kim kendi adını, soyadını ve yaşadığı şehrin adını nur, şan ve şeref sayfalarına kaydedecek?

Ey ümmetimizin evlatları ve ey dünyanın özgür insanları! Aksa Tufanı'na doğrudan ve etkili bir şekilde katılamayanlar, dayanışmaya ve gösteri ile desteğe katılsın. Meydanlara ve alanlara çıkın, Filistin ve Mescid-i Aksa için özgürlük bayrağını yükseltin, her yerde protestolar yapın. (İşgalcilere) destek ve koruma sağlayan sistemlerin engellenmesi (boykot) için, işgalcinin işlediği suçlara karşı ve suça ortak olmaya devam edenlere karşı bu, işgali sona erdirecek ciddi devrimin ve dünyadaki ayrımcılığı bitirme günüdür.

Ey salih erkekler ve salih kadınlar! Ey hafızlar, Allah'ın kitabını ezberleyenler! Ey oruç tutan ve ayakta ibadet edenler! Diz çöküp secde edenler! Camilerinizde ve ibadet yerlerinizde bir araya gelin, Allah'a dua edin ve O'ndan zaferini üzerimize indirgemesini, bize destek olması için meleklerini göndermesini ve Mescid-i Aksa'da namaz kılma umutlarımızı yerine getirmesini isteyin.

"O ne güzel mevla, ne güzel yardımcıdır." (Enfal 40)

Son olarak herkes, ardı ardına yapılacak askeri açıklamaları ve talimatları takip etsin.

"Allah emrinde galiptir. Fakat insanların çoğu bunu bilmezler." (Yusuf 21)


Bu değerlendirmede yer alan ifadeler yazarın kendi görüşleridir ve Mepa News'in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

Bu yazı toplam 2659 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum
Muhammed ed Deyf Arşivi